اخبار داخلی, مصاحبه
شماره: 2900
1392/02/25 - 11:19
طرح سلول درمانی بیماران فلج مغزی نیازمند حمایت خیرین است

پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و بیمارستان شهدای تجریش در اقدامی مشترک ، طرح سلول درمانی بیماران فلج مغزی را آغاز کردند اما این طرح برای ادامه راه نیازمند کمک خیرین است.

 

دکتر لیلا عرب مسؤل گروه سلول‌درمانی بیماری‌های مغز و اعصاب پژوهشگاه رویان در گفتگو با بنیان اظهار داشت: طرح اول تزریق سلول های CD133 مغز استخوان به روش داخل فضای نخاعی به بیماران CP با تزریق به 12 بیمار بین سنین 4-12 سال آغاز شد و بعد از پیگیری های 1، 3 و 6 ماهه و مشاهده نوار مغزی، MRI ، تست حرکتی ، تعادلی و شناختی آنها موثربودن تزریق رویت شد و معیارهای منعکس کننده اثر بخشی، به شکل معنی داری در جهت بهبودی تغییر داشتند.

وی افزود: در طرح دوم، از بین 12 بیمار، 6 نفر به طور تصادفی انتخاب و بار دیگر برای بررسی اثربخشی تزریق سلول های بنیادی، تزریق دوم انجام شد.6 ماه پس از انجام تزریق دوم، آزمایش های گوناگون برای سنجش میزان بهبود کودکان انجام شد و طی این مدت به این نتیجه رسیدیم که نه در بیمارانی که تنها یک تزریق دریافت کرده بودند و نه در بیمارانی که تزریق دوم هم برای آنها انجام شده بود، عارضه جانبی دیده نشده است.
این پزشک بیان کرد: اکنون در مرحله آنالیز آماری هستیم و چنانچه نتایج تحقیقات موثر تشخیص داده شود و بودجه لازم نیز تامین شود، طرح تحقیقاتی در جامعه بزرگتری اجرا میشود.

وی تاکید کرد که این طرح فعلا در مرحله تحقیقات است و باید هم بی عارضه بودن تزریق سلول های بنیادی به بیماران و هم اثربخشی آن مورد تایید قرار گیرد.

ادامه طرح درمان بیماران فلج مغزی نیازمند کمک خیرین است

دکتر ناصر اقدمی مسئول کلینیک سلول درمانی پژوهشگاه رویان نیز درباره علت توقف طرح درمان بیماران فلج مغزی به کمک سلول های بنیادی به خبرنگار بنیان گفت: در هر طرح تحقیقاتی یک وقفه زمانی برای تجزیه و تحلیل روش مورد استفاده ، لازم است و این یک امر بعید و دور از ذهن نیست از سوی دیگر انجام مطالعات بزرگتر به بودجه بیشتری نیاز دارد و باید افرادی را که از مطالعات ما حمایت کنند پیدا کنیم.

وی تصریح کرد: مهمترین منبع مالی ما درحال حاضر خیرین هستند.اگر بخواهیم مطالعه را با وسعت بیشتری انجام و تصمیم گیری را قاطعانه انجام دهیم باید پروژه روی 200-300 نفر انجام شود تا به پروتکل روتینی تبدیل شود و عمومی کردن کار با آزمایش بر روی 20 یا 30  نفر اقدام صحیحی نیست.
دکتر اقدمی تاکید کرد: انجام مطالعه ای با این وسعت از عهده پژوهشگاه رویان خارج است و باید حامیان قوی داشته باشیم و ترجیح میدهیم از افراد خیر کمک بگیریم .

این پزشک با بیان اینکه نه تنها در این موضوع حتی در طرح های دیگر هم اگر نتوانیم از کمک خیرین بهره مند شویم سلول درمانی متوقف می شود گفت: در طرح های دیگر مانند درمان بیماری های کلیه به کمک سلو لهای بنیادی خیرین پشتیبانی می کنند و CP  نیز نیاز به گروه حامیان مالی دارد.

وی افزود: البته برای تسریع در کار گروه خیرین پژوهش را هم تشکیل داده ایم.

دکتر اقدامی در خصوص میزان بودجه لازم برای ادامه طرح CP  گفت: انجام چنین مطالعاتی 2 تا 3 میلیارد هزینه دارد. اگر خیرین بتوانند به ما کمک کند ما با برگزاری سمینار، داده ها و استراتژی خود را برای آنها تشریح می کنیم و اگر گروه قانع شدند در این کار خیر وارد می شوند.

مسئول کلینیک سلول درمانی پژوهشگاه رویان افزود: البته در همه جای دنیا بر همین منوال است. اگر طرحی را ندانند که موفق می شود یا خیر، دولت هزینه طرح تحقیقاتی را فراهم می کند اما وقتی طرحی نیاز به توسعه دارد، در همه جای دنیا حمایت با خیرین است.

وی گفت: دانشگاه هاروارد نیز با کمک خیرین طرح های خود را گسترش می دهد و دولت آمریکا فقط هزینه اولیه را تامین می کند. اگر این سیستم در کشورما توسعه نیابد، بحث سلول های بنیادی را که خیلی خوب به آن وارد شدیم تبدیل به یک تاریخ در کشور می شود که فقط می توانیم به آن افتخار کنیم و محصولی برای ما نداشته است.

دکتر اقدامی گفت: این امر به جایگاه دولت ربطی ندارد بلکه به فرهنگ مردم ربط دارد که در این امر سرمایه گذاری کنند. موسسه خیرین پژوهشی در حال معرفی به جامعه است و مانند خیرین مدرسه ساز یا بیمارستان ساز نیاز به خیرینی برای تحقیقات علمی و توسعه فعالیت های سلول های بنیادی داریم.

پایان مطلب/

 

 

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved